Hapankorput

Eilamarin ohuet ja rapsakat ruissipsityyppiset hapankorput valmistetaan suomalaista hapanleipäperinnettä kunnioittaen ilman hiivaa, mutta luonnostaan gluteenittomista, täysjyväisistä aineksista.

Tuotteen värikoodin vaihtuessa vaihtuu myös käytetty gluteenittomien jauhojen yhdistelmä. Käytämme tuoreleivissä ja hapankorpuissa samoja värikoodeja helpottamaan itselle sopien tuotteiden tunnistamista.

Värikoodilla tarkoitamme tuotteen nimen alla olevaa värillistä laatikkoa tai väriä, jolla nimi on painettu pakkauksen etikettiin.

Hapankorppupussien takana ikkunalliseen paperipussiin pakatut neljä suosituinta Mökkileipää.

Kulkuri on reippaasti hapan, Junkkari miedompi ja Lukkari siltä väliltä. Näistä Kulkuria saa sekä kuminalla että ilman. Kalastajan korpuissa ei ole pellavarouhetta.

Korppuja on kahta kokoa ja kahta muotoa. Kulkurin hapankorppu ja Kulkurin kuminahapankorppu ovat pieniä pyöreitä ja Lukkarin, Junkkarin ja Kalastajan hapankorput hitusen isompia pyöreitä korppusia, joiden halkaisija on noin seitsemän senttiä. Tattarittomat hapankorput leivotaan sydämen mallisiksi.

Yhdessä korppupussissa on 150 grammaa hapankorppuja eli esimerkiksi Kulkuria
keskimäärin 30 kpl. Lukkari/Kalastaja -kokoa pussiin mahtuu 20-23 kpl.

Kisällin hapankorppuja

Keliakialiitto on valinnut vuosien mittaan jäsenistöltään tulleiden ehdotusten perusteella vuorotellen Vuoden gluteenittoman tuotteen tai Vuoden gluteenittoman Yrityksen.

Hapankorpputuoteperheemme valittiin vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi marraskuussa 2011. Leipomomme toiminta oli käynnistynyt vain pari kuukautta aiemmin.

Hapankorput pakataan yksinkertaiseen ja kokonaan maatuvaan ruskeaan paperipussiin. Pussit valmistetaan Tampereella.

Juurella valmistettava, perinteisen makuinen, reilusti hapan hapankorppu.

Kestosuosikki Kulkurin korpun tuorehapanleipäversio on nimeltään Hertta.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, luomumaissijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1331 kJ (318 kcal)
rasvaa 2,5 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g
hiilihydraattia 64,3 g
josta sokereita 0,3 g
ravintokuitua 8,9 g
proteiinia 11,1 g
suolaa 1,9 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälästä saatavana myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: punainen

Kulkurin Kuminahapankorppu (KK)

Juurella valmistettava, reilusti hapan ja kuminalla maustettu, tumma hapankorppu.

Tuorehapanleipäversio Kulkurin kuminasta on nimeltään Ruutu.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, pellavarouhe, psyllium, kumina (2,4 %), vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1322 kJ (315 kcal)
rasvaa 2,7 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g
hiilihydraattia 62,2 g
josta sokereita 0,9 g
ravintokuitua 10,2 g
proteiinia 12,0 g
suolaa 1,8 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälästä saatavana myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: sininen

Junkkarin Hapankorppu (J)

Juurella valmistettava, miedosti hapan hapankorppu, jossa jauhona ainoastaan tattaria.

Tuorehapanleipäversio Junkkarista on nimeltään Tapio.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1319 kJ (315 kcal)
rasvaa 2,2 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g
hiilihydraattia 62,8 g
josta sokereita 0,2 g
ravintokuitua 9,4 g
proteiinia 12,4 g
suolaa 1,5 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälästä saatavana myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: vihreä

Juurella valmistettava  hapankorppu, jonka salaisuus piilee erittäin ravinteikkaissa jauhoissa: tattarissa ja tefissä. Lukkari on kooltaan hieman Kulkuria suurempi korppu.

Lukkarin taikinasta alettiin jossain vaiheessa leipoa myös tuoretta hapanleipää nimellä Toivo.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, tumma tefjauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1315 kJ (314 kcal)
rasvaa 2,5 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g
hiilihydraattia 61,8 g
josta sokereita 1,0 g
ravintokuitua 10,5 g
proteiinia 12,6 g
suolaa 1,6 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälästä saatavana myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: liila

Kalastajan Hapankorppu (KA)

Juurella valmistettava, perinteisen makuinen, reilusti hapan ja hieman reilumman kokoinen hapankorppu.

Kalastajan koput leivotaan Eväkäs hapanleipästen taikinasta.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1342 kJ (320 kcal)
rasvaa 2,4 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,6 g
hiilihydraattia 64,4 g
josta sokereita 0,2 g
ravintokuitua 7,4 g
proteiinia 13,2 g
suolaa 1,6 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälästä saatavana myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: vaalean ruskea

Kisällin Hapankorppu (KI)

Juurella valmistettava, tattariton, perinteisen hapan, hieman omenahappoiselta maistuva ja sydämen mallinen hapankorppu.

Kisällin korppu leivotaan Puusepän leivän taikinasta.

Valmistusaineet: täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, maissijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1364 kJ (326 kcal)
rasvaa 3,1 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,6 g
hiilihydraattia 65,2 g
josta sokereita 1,5 g
ravintokuitua 8,5 g
proteiinia 9,3 g
suolaa 1,7 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälästä saatavana myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: oranssi

Tuote voi sisältää pieniä jäämiä tattarista, koska samassa tilassa leivotaan ja käsitellään tattaria sisältäviä tuotteita.

Hapankorppuja, joita löydät vain tarkoin valikoiduista myyntipisteistä ja leipomon myymälästä

Junkkarin kuminahapankorppu (JK)

Juurella valmistettava, miedosti hapan kuminalla maustettu hapankorppu, jossa jauhona ainoastaan tattaria.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, pellavarouhe, kumina (2,4%), psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1321 kJ (315 kcal)
rasvaa 2,4 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g
hiilihydraattia 62,5 g
josta sokereita 0,2 g
ravintokuitua 10,0 g
proteiinia 12,6 g
suolaa 1,6 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälässä voi olla Junkkarin kuminakorppuja saatavana satunnaisesti myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: vihreä

Lukkarin kuminahapankorppu (LK)

Juurella valmistettava hapankorppu, jonka salaisuus piilee erittäin ravinteikkaissa jauhoissa: tattarissa ja tefissä. Maustettu kuminalla. Lukkari on kooltaan hieman Kulkureita suurempi korppu.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, tumma tefjauho, pellavarouhe, psyllium, kumina (2,4 %), vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1316 kJ (314 kcal)
rasvaa 2,5 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,5 g
hiilihydraattia 61,9 g
josta sokereita 1,0 g
ravintokuitua 10,4 g
proteiinia 12,6 g
suolaa 1,6 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälässä voi olla Lukkarin kuminakorppuja saatavana satunnaisesti myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: liila

Hapan blondi (HB)

Hapan blondi on hapankorppuperheemme valkoinen lammas – sekin on siis perinteisesti juurella hapatettu. Iloisen keltainen hapankorppu saa värinsä maissista. Happamuus tulee puolestaan riisistä. Hapan blondin valmistuksessa ei käytetä tattaria.

Valmistusaineet: täysjyväriisijauho, luomumaissijauho, psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1453 kJ (347 kcal)
rasvaa 2,2 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,4 g
hiilihydraattia 72,3 g
josta sokereita 0,4 g
ravintokuitua 5,2 g
proteiinia 7,4 g
suolaa 1,8 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g
Leipomon myymälässä voi olla Hapan blondeja saatavana satunnaisesti myös II-laatua eli Leipomolaadun hapankorppuja 500 g:n pusseissa

Etiketin tunnusväri: keltainen

Tuote voi sisältää pieniä jäämiä tattarista, koska samassa tilassa leivotaan ja käsitellään tattaria sisältäviä tuotteita.

Makean veden kalastajan korppu (KA-S)

Valmistetaan vain pieninä erinä ja tilauksesta. Jos tuotetta ei ole varastossa, toimitukseen menee vähintään viikko tilauksesta.

Juurella valmistettava, perinteisen makuinen, reilusti hapan ja hieman reilumman kokoinen hapankorppu ilman lisättyä suolaa.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, psyllium, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1364 kJ (326 kcal)
rasvaa 2,5 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,6 g
hiilihydraattia 65,4 g
josta sokereita 0,2 g
ravintokuitua 7,6 g
proteiinia 13,5 g
suolaa <0,1 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g

Etiketin tunnusväri: vaalean ruskea

Nyplääjän hapankorppu (NY)

Valmistetaan vain pieninä erinä.

Juurella valmistettava, tattariton ja riisitön, miedosti hapan, sydämen mallinen hapankorppu.

Valmistusaineet: tumma tefjauho, luomumaissijauho, hirssijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1356 kJ (324 kcal)
rasvaa 2,8 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,6 g
hiilihydraattia 66.0 g
josta sokereita 2,3 g
ravintokuitua 8,9 g
proteiinia 9,4 g
suolaa 2,0 g

Pakkauskoot: paperipussi 150 g

Etiketin tunnusväri: –

Tuote voi sisältää pölytason tattarikontaminaatiota, koska samassa tilassa leivotaan ja käsitellään tattaria sisältäviä tuotteita.

Piian korppu (PI)

Juurella valmistettava hapankorppu, jossa viljaraaka-aineena on vain riisiä: mieto ja sydämellinen.

Valmistusaineet:  täysjyvriisijauho, riisijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Tuote voi sisältää pölytason jäämiä tattarista, koska samassa tilassa leivotaan ja käsitellään tattaria sisältäviä tuotteita.

Tuotteesta valmistetaan myös pellavatonta versiota (PI-EP)