Jotain makeaa

Siirin sokerikorput (SK)

Kuivatut korvapuustisiivut eli Siirin sokerikorput ovat rouskuva ja säilyvä herkku Eilamarin pullataikinasta. Uutuustuotteen makuna on kaneli ja korput sopivat niin sellaisenaan kuin voideltuina syötäviksi tai vaikka kahviin tai kaakaoon dipattaviksi. Itse korput ovat rasvattomia, paahdettuja pullasiivuja, jotka voivat taipua paahdon aikana kaareviksi lastuiksi. Siirin sokerikorput sopivat myös vegaaneille.

Valmistusaineet: riisijauho, tattarijauho, sokeri, luomumaissijauho, perunajauho, psyllium, kardemumma, vuorisuola, kaneli* ja kuivahiiva.

Ravintosisältö /100 g tuotetta:
Energiaa 1393 kJ (333 kcal)
rasvaa 1,2 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,2 g
hiilihydraattia 75,6 g
josta sokereita 19,6 g
ravintokuitua 5,9 g
proteiinia 4,8 g
suolaa 1,7 g

Pakkauskoko: Pussi 150 g

*) Kassiakanelia, maahantuoja Mauste-Sallinen Oy,
kumariinipitoisuuden arvioimiseksi 1 pussillinen sokerikorppuja = noin 1 tl kanelia

Tuotteesta valmistetaan myös ilman kanelia ja/tai kardemummaa olevaa versiota.
– Kysy vaihtoehtoisista versioista leipomolta tai myymälästä Yläneellä.

Marin Murokeksit (MK)

Marin murokeksit on kevään 2017 uutuus, joka vie kielen mennessään! Vaatimattoman näköisissä kekseissä maistuvat miellyttävästi kookos ja kardemumma. Nyt rasvan osaltakin rehellinen Eilamari-tuote on myös entistä jonkin verran kestävämpi. Vaihdoimme nimittäin margariinin luomukookosöljyyn. Etiketissä leikkii pikku-Mari. Kuvitus on Pinja Bergmanin käsialaa.

Valmistusaineet: (luomu)ruokosokeri, luomumaissijauho, tumma riisijauho, luomuperunajauho, luomukookosöljy, kookoskerma, luomukookoshiutale, kardemumma, leivinjauhe ja vuorisuola.

Ravintosisältö /100 g tuotetta:
Energiaa 1777 kJ (425 kcal)
rasvaa 21,2 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 17,8 g
hiilihydraattia 56,2 g
josta sokereita 20,3 g
ravintokuitua 2,1 g
proteiinia 2,8 g
suolaa 0,4 g

Pakkauskoko: Pussi 150 g (10-12 keksiä), saatavana myös 600 g:n/24 kpl leivosrasiassa hieman isompaan keksiä (n. 25 g/kpl)

Unelman piparkakut (UP)

Pipareita leivotaan seuraavan kerran marraskuun alussa.

Pipareiden resepti on muokattu alunperin Eilan anopiltaan saamasta reseptistä, jossa tarkan markan emäntä on käyttänyt myös pannuun jääneen kahvitilkan hyödyksi. Etiketin kuvissa seikkailevat Unelma-keiju ja hänen mielitiettynsä Metsänpoika. Molemmat hahmot ovat turkulaisen kuvittaja-kirjailija Marita Katariinan käsialaa ja tuttuja hahmoja Sammalkummun satumetsästä.

Unelma on hieman vallaton leipuri ja leipoo välillä isompia välillä pienempiä pipareita. Pakkaamme niitä pussiin sen verran, että ilmoitettu paino tulee täyteen. Unelma leipoo pipareitaan myös joulun jälkeen. Jos sitä nätisti pyydetään.

Piparitaikina valmitetaan Sunnuntai-margariinista, eikä se näinollen ole lisäaineetonta.

Valmistusaineet: laktoositon (Sunnuntai) margariini, kotimainen tattarijauho, täysjyväriisijauho, sokeri, siirappi, kahvi (vesi ja suodatinkahvi), kaneli, neilikka, kardemumma, inkivääri, pomeranssi ja vuorisuola.

Ravintosisältö /100 g tuotetta:
Energiaa 1629 kJ (389 kcal)
rasvaa 17,0 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,3 g
hiilihydraattia 52,5 g
josta sokereita 19,3 g
ravintokuitua 2,6 g
proteiinia 5,5 g
suolaa 0,5 g

Pakkauskoko: Pussi 150 g

Huomioittehan, että tilausten ruuhkautuessa pullat voidaan jättää leipomatta ilman erillistä ilmoitusta.

Tuotteen nimen jälkeen suluissa leipomon lyhenne tilaamista helpottamaan
Esim.
MK 1 = Marin murokeksit 150 g
KAN 1 =  Kanelipullapussi 10 kpl
VAN 2 = 2 x Vaniljasolmupussi 10 kpl

Tuoretuotteet

Makeita tuoretuotteita eli kanelipullia, vaniljasolmuja ja munkkeja on saatavana rajoitetusti suoratoimituskohteisiimme sekä suoraan leipomolta sekä tuoreena että pakastettuna. Pääsääntöisesti emme toimita niitä jälleenmyyjille.

Kuvan pullissa normaalia alhaisempi paistoaste.

Kanelipullaa saatavana rajoitetusti .

Kanelipulla on maidottomuuden ja
luontaisesti gluteenittomuuden lisäksi munaton ja sopii näin ollen myös vegaaneille.

Valmistusaineet: riisijauho, tattarijauho, sokeri, luomumaissijauho, Sunnuntai laktoositon (ja maidoton) margariini, perunajauho, psyllium, kardemumma, vuorisuola, kaneli* ja kuivahiiva.

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 979 kJ (235 kcal)
rasvaa 6,1 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,7 g
hiilihydraattia 42,4 g
josta sokereita 10,9 g
ravintokuitua 3,3 g
proteiinia 2,7 g
suolaa 1,0 g

Pakkauskoot: 10 kappaleen pussi, myymälästä myös kappaleittain.

*) Kassiakanelia, maahantuoja Mauste-Sallinen Oy,
kumariinipitoisuuden arvioimiseksi 10 kanelipullaa = noin 1 tl kanelia

Räätälöidyt pullat:
Kanelipullataikinassa on tavallisesti kardemummaa, mutta se voidaan tilauksesta jättää myös pois.

Vaniljasolmu (VAN)

Vaniljasolmuja saatavana rajoitetusti suoratoimituskohteistamme sekä suoraan leipomolta sekä tuoreena että pakastettuna. Vaniljasolmua leivotaan myös hillosilmällä.

Myös vaniljasolmut ovat maidottomuuden ja
luontaisesti gluteenittomuuden lisäksi munattomia ja sopivat näin ollen myös vegaaneille.

valmistusaineet: riisijauho, tattarijauho, sokeri, luomumaissijauho, Sunnuntai laktoositon (ja maidoton) margariini, perunajauho, psyllium, kardemumma, vuorisuola, vaniljasokeri ja kuivahiiva.

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 979 kJ (235 kcal)
rasvaa 6,1 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,7 g
hiilihydraattia 42,4 g
josta sokereita 10,9 g
ravintokuitua 3,3 g
proteiinia 2,7 g
suolaa 1,0 g

Pakkauskoot: 10 kappaleen pussi, myymälästä myös kappaleittain.

Räätälöidyt pullat:
Vaniljasolmutaikinassa on tavallisesti kardemummaa, mutta se voidaan tilauksesta jättää myös pois.

 

Kuvan munkeissa osin normaalia alhaisempi paistoaste. Sokerina on juurikassokeri.

Munkkirinkilät (MUNK)

Munkkirinkilöitä on saatavana leipomolta satunnaisesti/tilauksesta tuoreena sekä pakasteena. Jauhoina käytämme leivistä tuttuja jauhoja kotimaista tattaria, tummaa riisijauhoa ja kepeästi keltaista luomumaissijauhoa. Munkit paistetaan palmuöljyssä.

Valmistusaineet: luomuruokosokeri, luomumaissijauho, kotimainen tattarijauho, tumma riisijauho, vesi, psyllium, palmuöljy, kardemumma, vuorisuola ja kuivahiiva.

Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 1136 kJ (272 kcal)
rasvaa 8,1 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,2 g
hiilihydraattia 46,4 g
josta sokereita 14,9 g
ravintokuitua 3,4 g
proteiinia 3,6 g
suolaa 1,0 g

Pakkauskoot: 10 kappaleen pussi (noin 800 g), myymälästä myös kappaleittain.

Postitoimituksiin munkit pakataan sokeroimattomina. Suosittelemme sokeroimaan munkit ennen tarjoilua.

Sopii hyvin pakastettavaksi!

Saatavana myös Munkkirinkilät leivontasettiä, josta voi leipoa itse 16 kpl vastaavan kokoisia munkkeja. Settiin kuuluu taikinan jauhoseos, kuivahiiva, leivontajauho ja sokeria valmiiden munkkien sokerointiin.

Räätälöidyt munkit:
Munkkirinkilöitä ja munkkirinkiläleivontasettiä voidaan valmistaa sekä juurikassokerista että luomuruokosokerista. Luomuruokeri on väriltään hieman ruskehtavaa. Myös kardemumma voidaan tilauksesta jättää pois.

Pikkusiskon puolukkakeksit (PK)

Tuotetta ei valitettavasti ole vieläkään saatavana, mutta ajatuksissa on palauttaa se valikoimaan joko tuoreista puolukoista tai puolukkajauheeesta valmistettuna.

Syksyn raikas luomumpi, maukas puolukkakeksi on tuote, jossa ei ole marjoja säästelty. Puolukkaa on tuplasti sen verran mitä kekseissä on luomusokeria. Mutta makea se on silti. Ja jauhona on luomumaissi. Ei muuta. Etiketissä pikkusisko taiteilee puujaloilla, eikä vähinten siksi, että sekä Eila että Mari rakastivat puujalkakävelyä lapsena. Kuvitus on Pinja Bergmanin käsialaa.

Valmistusaineet: luomumaissijauho, puolukka, luomukookosöljy, luomuruokosokeri, luomukookoshiutale, luomuvaniljasokeri ja vuorisuola.

Pakkauskoko: Pussi 150 g

Yläneen kotiseutumuseon mylly huhtikuussa 2023

HUOM! Mikäli olet tattarille tai jollekin muulle gluteenittomalle viljalle allerginen/yliherkkä, kerro asiasta tilauksen yhteydessä, jotta voimme tarkistaa, pystymmekö toimittamaan tuotteen kyllin puhtaana tarpeeseesi nähden – yleensä pystymme.