
Nokkoslastut (NL)
Ollaan suomalaisuuden ytimessä. Tää nyt vaan on tällainen suolainen keksi. Vähän harmaa, eikä ihan suorakaan. Ja miltäkö maistuu? No se maistuu nokkoslastulta, vaikea kuivailla. Se on kuiva, ei pistele suussa eikä maku polta. Ei ole hiivaa, eikä hapatusta, eikä ole liian kovakaan…
Mutta ystävä hyvä! Se pointti!
Saanko esitellä: hurmaava tuttavuus on maukas ja ravinnerikas nokkoslastu! Se paahdetaan paiston yhteydessä kuivaksi, jolloin siitä tulee sopivasti rapea. Joku sanoo makua pähkinäiseksi, mutta pähkinää siinä ei ole. Joku maistaa nokkosen. Minä en ole ihan varma, miltä nokkonen maistuu leivässä. Olen syönyt lastuja pussillisen poikineen, mutta en vieläkään osaa kuvailla niitä. Yllättävän nopeasti pussi kuitenkin hupenee kerta toisensa jälkeen. Nokkoslastut ovat vain yksinkertaisesti herkullisia!
Terveisin Eila
Energiaa 1342 kJ (321 kcal)
rasvaa 3,2 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,6 g
hiilihydraattia 62,1 g
josta sokereita 0,9 g
ravintokuitua 6,9 g
proteiinia 14,1 g
suolaa 1,9g

Sivun muokkaus on kesken!
Tälle sivulle kokoamme ne muut tuotteet, jotka eivät ole muutaman päivän sisään syötäviä tuoretuotteita, mökkileipiä tai hapankorppuja, mutta eivät makeita tuotteitakaan. Näistä ensimmäinen eli Nokkoslastut pääsi vihdoin esille vuosien odottelun jälkeen.
Kategoriaan kuuluvat mm. kräkkerit, joista seuraavaksi testaamme rasvatonta versiota. Olemassa olevat erät myydään sen vuoksi edullisempaan hintaan pois.
Kovan onnen korppujauhot sopivat moneen käytöön, mutta eivät ole löytäneet asiakkaiden luokse, joten niistä olemme luopumassa.
Korppujauhoperheen tilalle Krutongit!
Ei vain yksi korppujauho, vaan kokonainen korppujauhoperhe!
Yritimme tuoda markkinoille hävikin hallinnasta syntyneen tuoteperheen, jossa kutakin tuoreleipäämme vastasi oma korppujauhonsa, sillä raaka-ainerajoitteet eivät rajoitu vain tuoreleipien syömiseen.
Korppujauhothan sopivat murekkeiden ja lihapullataikinoiden jatkeeksi, leivityksiin, kuorrutuksiin ja hapanleivistä valmistetut myös suolaisten piiraiden pohjaksi. Niiden avulla valmistuu maittava piiras vaikka koko seurueelle turvallisesti gluteenittomana ja maukkaana.
Ensimmäisenä valikoimaan jauhoimme erän Yläneläisen ja Eväkkään korppujauhoa. Seuraavana oli vuorossa maissiton Naapuri.
Korppujauho ja Hapankorppujauho myydään 250 gramman paperipussissa. Valmistusaineet ovat täsmälleen samat kuin tuoreleivissä.

Rapsakkaa purtavaa salaatin tai keiton sekaan
Mutta vaikka korppujauho, joka muuten on hyvin työläs valmistaa puitteissamme, ei ollutkaan suuren suosion tuote, hävikkiä on pidettävä kurissa edelleen. Teemme jatkossa siis Krutonkeja!
Jos kaipaat korppujauhoja, krutongit voi suht helposti jauhaa vaikkapa blenderissä jauhoksi tai liottaa ne mureketaikinaan hajoaviksi tilkassa nestettä.

Eilamarin voileipäkeksit eli kräkkerit
Hurjan herkullista riisiä ja maissia maustamattomana tai sydämellisen rosmariinin kera tai kenties valkosipulilla maustettuna. Mainioita kaikki – mistä Sinä pidät?