Tuotteet

Aitoa korviketta

Leipomo Eilamarin erikoisalaa ovat kansallisruokamme ruishapanleivän gluteenittomat korvikkeet. Eilamari-tuotteet valmistetaan käsityönä puhtaista, luonnollisista ja luonnostaan gluteenittomista aineksista varsinaissuomalaisia leivontaperinteitä kunnioittaen. Kuivatuotteet valmistetaan samoista taikinoista kuin tuoreleivät.

Hiivaleipien kohotukseen käytämme kuivahiivaa. Suosituin hiivaleipämme on kotikylämme mukaan nimetty Yläneläinen. Hiivataikinoiden jauhoyhdistelmistä voidaan leipoa myös hiivattomia lyhyen hapatuksen juurileipiä, jolloin ne ovat miedompia ja jauhoyhdistelmästä riippuen myös väriltään vaaleampia kuin varsinaiset hapanleivät.

Miksi tuotteita on niin monta?

Aluksi hapanleipiä oli vain kaksi. Toinen ilman kuminaa ja toinen sen kanssa. Sitten tuli tarve saada Marin miehelle leipää pelkästä tattarista. Syntyi tattarileipä, joka nyt tunnetaan Tapiona.

Aluksi leivillä ei ollut sen kummempia nimiä. Pintakuviona kuminattomassa leivässä oli sydämiä ja kuminallisessa ruudutus. Leipomoa perustettaessa syksyllä 2011 hapanleivät saivat nimet Hertta, Ruutu ja Tapio.

Keväällä 2012 saimme asiakastoiveen pellavattomasta hapanleivästä ja syntyi Eväkäs. Sitten toivottiin tattaritonta tummaa leipää. Pienen pohdinnan jälkeen testasimme jauhoyhdistelmää, joka nyt tunnetaan Puuseppänä. Tämäkään toive ei jäänyt viimeiseksi. Nyt parhaina päivinä eri jauhoyhdistelmistä leivottavia hapantaikinoita voi olla 11 erilaista.

Usko tuotteiden menekkiin kotikylän ulkopuolella ei ollut alkujaan kummoinen ja siksi teimme ”ylimääräisistä” taikinoista hapankorppuja, jotka säilyvät kauemmin ja joita voisimme tarjota myös kauemmas – jopa jälleenmyyntiin.

Ja aina kun olemme ehdottaneet jonkin tuotteen jättämistä pois valikoimasta, joku on parahtanut: ”Ei saa! Se on mun lemppari, en voi elää ilman sitä!” – Niin minkäs siinä sitten teet!

Tutustu tuoteryhmiin klikkaamalla alla olevia ryhmien otsikoita!